SUPER TRIKY PRO DIETÁŘKY !
S objevením prvních letních slunečních paprsků začíná éra držení diet. Při pohledu na talíř plný naklíčeného zrní a dni vyplněném posloucháním naříkání prázdného žaludku pro mnoho z nás držení diety zase rychle skončí. Jak to udělat, aby náš jídelníček zůstal i během diety stejný?
Vařte dietně!
Dieta se dá obelstít i tím, že jíte všechno co dřív, jen s využitím ingrediencí, které sníží celkovou kalorickou hodnotu toho, co sníte. Dá se vařit i nízkotučné a dietní jídlo, které od toho, na které jste zvyklá, nerozeznáte. Jen to chce znát pár dietních triků.
Salát bez oleje
Pokud máte ráda saláty, ale neumíte si je představit bez olejové zálivky, zkuste si sama udělat domácí dresink, a to bez použití kapky oleje. Smíchejte například balsamikový ocet, med a hrubozrnnou hořčici. Hořčici můžete nahradit i jogurtem, bylinkami nebo česnekem. Dnes už existuje na salátové zálivky bezpočet receptů, takže záleží na vaší vlastní fantazii a chuti, důležité je vyhnout se použití oleje.
Kouzla s cibulkou
Veškeré smažené jídlo byste měla během diety vypustit, ale pokud potřebujete jako základ osmahnutou cibuli, zkuste její dietnější verzi. Do půl šálku horké vody vmíchejte bujón a směs dolijte vínem. Nadrobno nakrájenou cibulku dejte na hodně horkou pánev, a když začne hnědnout, přidejte několik lžiček směsi z bujónu a vína. Až se cibulka začne přichytávat, dolijte zbytek směsi, zakryjte pokličkou a nechte pět minut stát. Cibulka bude akorát na přípravu například omáčky.
Další bezva triky
Jestli máte raději sladké, zkuste nízkokalorickou šlehačku. Získáte ji smícháním sáčku netučného mléka v prášku s půl šálkem ledové vody a přidáním lžičky moučkového cukru. To všechno ušleháte do husté pěny, kterou můžete hned podávat. Mezi dietní triky patří i nahrazení klasického řepného cukru fruktózou nebo zahušťování omáček například solamylem místo jíšky. Místo majonézy zkuste použít bílý jogurt s lžičkou hořčice.
A jaké dietní triky znáte vy?