- Tak přesně taková je dieta, při které shodíte až šest kilo za týden. Princip je jednoduchý: čím více tukožroutské polévky sníte, tím víc tuku se spálí a o to víc tuku se shodí! Ale pozor, tuto dietu nepřehánějte.
Týden s magickou tukožroutskou polévkou si dopřejte nanejvýš dvakrát ročně.
Blesková dieta je vhodná v případě, že se chystáte na nějakou slavností událost nebo vás čeká významná událost, na kterou chcete vypadat skvěle. Po týdnu s tukožroutskou polévkou se budete cítit pročištěná, celkově "lehčí" a budete mít i více energie. Abyste zabránila případnému a nepříjemnému nadýmání, vyzkoušejte papáju a okurky. Pokud nechcete aby vás v následujících týdnech potkal nepříjemný jojo efekt, dejte ruce pryč od chleba, alkoholu, soft drinků a fritovaných jídel.
Pozitivum této diety je to, že během týdne můžete zhubnout až o dvě konfekční velikosti. Při této dietě ale konzumujete hlavně polévku. Kdo nesnáší zelí, může ho nahradit jinou zeleninou.
Drastické diety, ke kterým magická zelná polévka patří, by se neměly, jak již bylo řečeno, držet dlouhodobě. Doporučuje se ji držet maximálně týden a ne častěji než dvakrát ročně. V týdnu poté nezapomeňte tělu dodat potřebné živiny ve formě ovoce, čerstvé zeleninu, pečených brambor, nízkotučného jogurtu a drůbeže.
1. Co se konzumuje při bleskové dietě?
2. Jak dlouho se může blesková dieta držet?
3. V jakých případech bleskovou dietu držet?
Výsledky kvizu a mnoho rad jak zhubnout naleznete na http://www.doformy.cz/kviz119
- Základní recept na zelnou - tukožroutskou - polévku:
Polévku můžete jíst teplou i studenou. Příprava zhruba 7 litrů.
1 hlávka zelí, 6 mrkví, 6 středně velkých cibulí, 6 jarních cibulek, 2 zelené nebo červené papriky zbavené semen, 3 velká rajčata, 5 stonků řepíkatého celeru (bez listů), 110g hnědé rýže, sůl a čerstvě mletý pepř. - Postup při přípravě:
Nakrájíme zeleninu na velikost sousta. Vložíme do velkého sedmilitrového hrnce a zalijeme dostatečným množstvím studené vody tak, aby byla zelenina zakrytá. Přivedeme k varu, pak vaříme bez pokličky zvolna po dobu zhruba 10 minut. Zakryjeme a zvolna vaříme na mírném ohni, až je zelenina měkká. To bude trvat asi hodinu. Zatím si uvaříme rýži podle návodu na obalu. Když je polévka téměř hotová, přidáme rýži, ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Necháme vychladnout a pak uložíme buď do lednice, nebo do mrazničky.